Fűtés klímával – érdemes?

fűtés klímával

Sokan még mindig úgy vélik, hogy a klíma nem fűtésre való, pedig egy korszerű klímaberendezés már régóta többet tud annál, mint hogy kánikulában kellemesen hűvösen tartson egy helyiséget. Egyrészt még nincs is a köztudatban, hogy légkondicionálóval lehet fűteni; előfordul, hogy még a tulajdonos sem tudja, hogy lehetséges fűteni klímával, másrészt nem tudja, hogy ez megéri-e anyagilag. Jelen cikkünkben erről esik szó.

Fontos tudni, hogy a fűtés klímával nem azt jelenti, hogy a készülék a hősugárzókhoz hasonlóan alakítja át az elektromos áramot hővé, hanem a hőszivattyú elvén működik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az elektromos áram csupán működteti a rendszert, a hő előállításáért pedig egyáltalán nem felelős. Így lehetséges az, hogy egy modern klímaberendezéssel akár négyszer-ötször hatékonyabban fűthetünk, mint egy elektromos hősugárzóval, sőt, a hagyományos gázfűtéshez képest is 10-15%-os megtakarítást érhetünk el vele, ha pedig több készülék is található a lakásban, akkor szobánként szabályozható a hőmérséklet.

A klímával fűtés kifejezetten előnyös megoldás a többi fűtési rendszerhez képest. Nagyszerű opció a gázfűtés kiváltására, vagy ott, ahol más nem megoldható, illetve az új építésű házakhoz is ideális. Emellett kiegészítő fűtésnek is alkalmas, illetve akkor, ha nem szeretnénk az egész házat, csak egy részét fűteni, és persze az átmeneti időszakokban, amikor még nincsenek mínuszok. A fűtés klímával persze csak akkor megvalósítható, ha a készülék inverteres, ami a modernebb készülékek sajátja. Az áruk ugyan némileg magasabb, mint a korábban kapható hagyományos típusoké volt (ezeket a készülékeket már nem forgalmazhatják), de ezt kompenzálják a képességeikkel!

Amennyiben klímával fűtené az otthonát, tekintse meg az erre is alkalmas készülékek széles választékát honlapunkon, majd válassza azt, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseinek! Ha kérdése lenne a klímával fűtés kapcsán vagy készülékeinkről, illetve szolgáltatásainkról, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Légkondicionáló szerelés ősszel? Előfordulhat!

légkondicionáló szerelés

A modern klímaberendezések már nem csupán hűteni, de fűteni is tudnak, és egyre többen használják őket télen is. Éppen ezért nem igazán meglepő, hogy ha az őszi időszakban is légkondicionáló szerelésre van szükség.

A légkondicionáló szerelés természetesen nem csak meghibásodás esetén lehet szükséges, de karbantartást is jelenthet. A nyári leterheltség és szinte folyamatos használat után néhány hónapig pihen a klímaberendezés; ebben az időszakban érdemes kitisztíttatni és átnézetni, hogy miden rendben van-e vele, nehogy a téli, fagyos időszak kellős közepén álljon le, mert akkor fűtés nélkül marad a lakás. Szerencsére ez nem tart sokáig, és az ára is alacsony, épp ezért – a biztonság érdekében – minden ősszel, illetve tavasszal célszerű beiktatni.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne légkondicionálója szerelésére, karbantartására, tisztítására, vagy kérdése lenne a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Mikor van szükség klímaszerelésre Budapesten?

klímaszerelés Budapesten

A klímaberendezések bármikor meghibásodhatnak, kisebb-nagyobb problémák léphetnek fel a működésükben. A javítást mindenképpen szakemberre kell bízni, különben a helyzet csak rosszabbodhat. Amennyiben szüksége van klímaszerelésre Budapesten, forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat!

Mikor indokolt a klímaszerelés Budapesten is? Gyakori probléma lehet például, ha a cseppvíz nem megfelelően folyik ki a klímából. A gondot legtöbbször valamilyen dugulás okozza, vagy az időszakos karbantartás elmulasztása, erre érdemes odafigyelni, hiszen a piszkos készülék el tudja dugítani a kifolyócsövet!

A klímákból fogyhat a hűtőközeg is, aminek leggyakoribb jele, hogy a készülék nem hűt rendesen. Itt azonnali javításra van szükség, előfordulhat, hogy nem szakszerűen lett a készülék üzembe helyezve, ezért mindenképpen szakemberrel kell a javítást végeztetni!

Keressen minket bizalommal klímaszereléshez Budapesten, és használjon tökéletesen működő, biztonságosan üzemelő klímaberendezést! Egyeztessen velünk időpontot a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

Legyen a klíma ára is jó, ne csak a teljesítménye!

klíma ára

Arra vágyik, hogy csak egy gombnyomásnyira legyen a hűvös és kellemes szobáktól, ahol nem kell a meleggel törődnie? Már csak egy klíma berendezésre van szüksége! Bizonyára Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet egy ilyen készülékért, és szeretne korrekt klíma árak közül válogatni. Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza ki az új légkondicionáló berendezését termékeink közül!

A klíma árak természetesen különbözőek, hiszen nem minden légkondicionáló ugyanolyan teljesítményt nyújt. Mi segítünk kiválasztani, hogy mire van szüksége, és ez alapján Ön eldönti, hogy melyik készülék nyújtja a legtöbbet, a legjobb ár-érték arányban.

Az általunk forgalmazott klímák között többféle márka és típus is megtalálható, mindegyik megbízható és sokoldalú készülék, a korszerű igényeknek megfelelően kialakítva. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és rendeljen új készüléket kedvező klíma áron, hogy ne kelljen többet a meleggel harcolnia!

Miért fontos a szakszerű klímaszerelés?

A légkondicionáló telepítése komfortosabb otthont biztosít, de ennek megvalósulásához az kell, hogy a berendezés kiválasztásában és annak beépítésében is hozzáértő szakember segítségét vegyük igénybe. Ha nem így teszünk, akkor a várakozásokkal ellentétben inkább kellemetlenebb környezetben találjuk magunkat.

A klímaszerelés már csak azért is a szakember feladata, mert ha nem ő szereli fel a berendezést, valószínű, hogy a tulajdonos elveszíti a garanciát a készülékre. A szakszerű klímaszerelés szavatolja, hogy a készülék biztonságos, működőképes legyen és az élettartama hosszú életű.

A beszerelés mellett az elhelyezés legalább olyan fontos. Az ingatlan adottságai, a klíma használatának egyedi igényei meghatározzák, hogy mekkora, milyen típusú készülékre van szükség, illetve az pontosan hol tudja a legjobban kamatoztatni a tulajdonságait.

Keressen fel minket bizalommal, és mi szakszerűen elvégezzük a profi klímaszerelést! Megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen nyújtunk bővebb tájékoztatást!